Menu
Kurv 0

Chokoladebrud

Chokoladebrud med økologiske mandler

Mums! Denne blanding af de søde glaserede mandler og havsalt smager fantastisk. Saltet fremhæver faktisk den søde smag og giver en skøn kontrast til sødmen, så hold dig endelig ikke tilbage.

Ingredienser:

Opskrift:

Start med at riste mandlerne på en tør pande i et par minutter. Opløs honningen i vandet og hæld over mandlerne. Rør godt rundt til alt vandet er fordampet og mandlerne er flot blanke. Lad dem køle af på et stykke bagepapir og skil dem ad, så de ikke klistrer sammen.

Hak chokoladen groft. Smelt først den mørke chokolade og hæld den ud på et stykke bagepapir lagt over et skærebræt. Smelt derefter den lyse chokolade og hæld den over i en sprøjtepose med et helt fint hul. Dekorér den mørke chokolade med den lyse i et fint mønster. Fordel de glaserede mandler og lad stå et par minutter inden du drysser havsaltet over. Stil chokoladen i køleskabet til den er helt stivnet og skær eller bræk den så i mindre stykker.

Prøv dig frem med andre slags topping og fx hvid chokolade i stedet for lys chokolade. Du kan fx bruge frysetørrede hindbær, lakridspulver, karamel, andre nødder, kandiseret appelsin, tørret frugt etc. etc. 

Tip: Sørg for at temperere chokoladen, så den bliver sprød og knasende. Hvis du ikke har et termometer, kan det gøres ved at smelte 3/4 dele af chokoladen i et vandbad under konstant omrøring. Vandet må endelig ikke koge, mens du rører rundt, da dampen kan ødelægge chokoladen. Tag den smeltede chokolade op af vandbadet og rør den sidste fjerdedel af chokoladen i lidt ad gangen. Hvis det hele ikke smelter, kan du lune det en lille smule i vandbadet.


← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Tip om Colombani.dk:
Du kan købe en verdensklasse økologisk ekstra jomfruolivenolie via vores webshop, hvis du ønsker en høj kvalitet til rimelige priser. Læs mere om vores olivenolie her.

De varmeste hilsner,
Natascha & Jesper
Gyldendahl Colombani