Mandelsmør

Mandelsmør er en skøn erstatning til det velkendte peanutbutter og du kan bruge det til mange forskellige ting. Du kan fx bruge dit hjemmelavede mandelsmør på brødet, på pandekager, på havregrød eller chiagrød, på is eller som dyppelse til frugtstykker.

Mandelsmør med økologiske mandler

Mandelsmør er en skøn erstatning til det velkendte peanutbutter og du kan bruge det til mange forskellige ting. Du kan fx bruge dit hjemmelavede mandelsmør på brødet, på pandekager, på havregrød eller chiagrød, på is eller som dyppelse til frugtstykker.

Ingredienser:

Opskrift:

Begynd med at riste mandlerne i ovnen ved 150 grader i ca. 10-15 minutter. De skal være let gyldne. Hold godt øje med at de ikke blive brændte.

Når mandlerne er kølet af i 2-3 minutter hældes de i en foodprocessor eller en kraftig blender. Maskinen skal køre i ca. 10-15 minutter indtil olien begynder at trække ud af mandlerne og konsistensen bliver helt cremet og ensartet. Det kan være nødvendigt at holde pauser undervejs, hvis maskinen bliver for varm. Hvis konsistensen ikke samler sig, kan du evt. tilsætte en lille teskefuld kokosolie eller mandelolie.

Hæld mandelsmørret på et glas og opbevar det i køleskabet. 

Du kan også eksperimentere med at lave forskellige smagsvarianter ved fx at tilsætte vaniljepulver, kanel, økologisk havsalt eller mørk chokolade.

Hvis du ønsker en endnu finere konsistens og en lysere farve på dit mandelsmør, kan du smutte mandlerne først.

Opskriften svarer til et lille glas (ca. 2 dl) mandelsmør.

God fornøjelse!

© 2025 Colombani, Alle rettigheder haves

      Log in

      Har du glemt dit password?

      Ønsker du at oprette en konto?
      Opret konto