Menu
Kurv 0

Hjemmelavet påskeæg

Hjemmelavet marcipanæg med tranebær

Påsken byder på muligheden for en ekstra hyggelig stund, hvor I kan lave disse lækre påskeæg med hjemmelavet marcipan og nougat, hvor der gemmer sig et fyld af syrlige tranebær og knasende kokoskrokant.  Det er kun fantasien der sætter grænser for hvad du kan blande i dine marcipanæg, så du kan tilpasse opskriften helt efter eget ønske i henhold til fyld, chokoladeovertræk og pynt. Et sikkert hit på ethvert påskebord. Der bliver ca. 6-8 stk marcipan påskeæg af denne opskrift.

Hjemmelavet nougat

Kom de ristede hasselnødder i en foodprocessor eller minihakker, lad den køre længe så det bliver til en blød masse. Smelt derefter chokoladen i et vandbad ved lav varme. Tilføj den smeltede chokolade og flormelis til de ristede hasselnødder i foodprocessoren indtil det er en ensartet masse. Hæld over i en lille form beklædt med film og stil på køl, gerne natten over så den kan sætte sig godt.

Hjemmelavet marcipan

Kog vand og sukker under omrøring til sukkeret er helt opløst og det bliver til sukkersirup. Derefter skal det køle af til stuetemperatur. Kom de smuttede mandler i en foodprocessor/minihakker. Fortsæt indtil mandlerne er blevet til mel. Mens mandlerne stadig kører i foodprocessor/minihakkeren tilføjer du sukkersirup lidt efter lidt. Hellere lidt for lidt så marcipanen ikke bliver tør.  Kør indtil massen er lige ved at samle sig, tjek om der skal tilsættes mere sukkersirup. Den skal være fugtig uden at klistre alt for meget. Tag marcipanen ud og ælt sammen og læg på et lag film. Rul til en pølse og pak marcipanen godt ind i film og stil på køl til den skal bruges.

Marcipanæg med tranebær og/eller kokoskrokant

Tag din marcipan, nougat, tranebær og kokosflager frem.

Hæld kokosflager og sukker på en pande og varm til sukkeret smelter omkring kokosflagerne, hæld over på bagepapir og lad det køle af. Hak kokoskrokanten i mindre stykker når den har kølet af. 

Hak tranebær i små stykker efter ønske, men så det passer ind i din størrelse marcipanæg. 

Skær marcipanen i lige store stykker. Hæld lidt flormelis på bordet så marcipanen er nemmere at arbejde med. Flad marcipanstykkerne ud i runde cirkler. Fyld den ene halvdel af marcipancirklerne med lidt nougat og tranebær den anden halvdel med lidt nougat og hakket kokoskrokant. Man kan også bruge fyld efter eget ønske. Fold marcipanen omkring fyldet og form til et æg. Stil æggene på en rist med bagepapir under, så de står klar til chokoladeovertræk, når du er færdig med alle æggene.  

Varm den mørke chokolade langsomt op i et vandbad til den er smeltet. Dyp æggene så de får et ensartet lag chokolade. Inden chokoladen stivner, pyntes med hakkede tranebær og kokosflager eller anden pynt efter ønske :-)


← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Tip om Colombani.dk:
Du kan købe en verdensklasse økologisk ekstra jomfruolivenolie via vores webshop, hvis du ønsker en høj kvalitet til rimelige priser. Læs mere om vores olivenolie her.

De varmeste hilsner,
Natascha & Jesper
Gyldendahl Colombani