Menu
Kurv 0

Hasselnøddekage

Hasselnøddekage

Ingredienser:

Denne hasselnøddekage kaldes Torta Di Nocciole på italiensk og er en klassiker i den italienske region Piemonte. Kagen er kendetegnet ved sin karakteristiske hasselnøddesmag og nydes typisk med et glas Muscat eller druesaft. 

Opskriften gør desuden op med myten om, at man ikke kan bruge en frisk og god økologisk olivenolie til at bage med. Du kan faktisk slet ikke smage olivenolien, men olien giver kagen en dejlig blød og svampet konsistens.

Opskrift:

Start med at riste hasselnødderne i ovnen ved 150 grader i ca. 10-15 minutter. Hold godt øje med at de ikke bliver brændte og rør rundt undervejs. Lad dem køle lidt af og gnid derefter skallen af. Blend derefter hasselnødderne til du har en fin mel.

Pisk æg og sukker i en skål, indtil det er helt luftigt og skummende. Hæld nu forsigtigt olivenolien i æggeblandingen lidt efter lidt, mens du fortsat pisker. Det skal ske meget langsomt, så olivenolien absorberes i æggeblandingen, mens der piskes.

Bland hasselnøddemelet med de øvrige ingredienser og vend melblandingen i æggemassen. Hæld dejen i en smurt bageform og bag kagen ved 175 grader i ca. 35-40 minutter. Undgå at åbne ovnen de første 30 minutter, da kagen ellers risikerer at falde sammen.

Lad den køle af før servering og drys med flormelis.


← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Tip om Colombani.dk:
Du kan købe en verdensklasse økologisk ekstra jomfruolivenolie via vores webshop, hvis du ønsker en høj kvalitet til rimelige priser. Læs mere om vores olivenolie her.

De varmeste hilsner,
Natascha & Jesper
Gyldendahl Colombani