Krydret nøddequinoa
Quinoa kan laves på alverdens måder, og vi elsker at være kreative med hvordan vi tilbereder den. I denne opskrift blandes quinoaen med en dejligt krydret hasselnødde-dukkah. Dukkah er en traditionel egyptisk krydderiblanding med nødder og frø som kan bruges som topping til stort set alle retter. Du kan spise denne krydrede nøddequinoa som tilbehør eller som en let frokostsalat i sig selv. Prøv dig frem med mængden af krydderier alt efter hvor stærkt du vil have det.
Ingredienser:
- 100 g økologisk quinoa
- 100 g økologiske hasselnødder
- 1/2 tsk knust spidskommen
- 1/2 tsk korianderfrø
- 1/2 tsk fennikelfrø
- 1/2 tsk chiliflager
- En knivspids salt
- 2 spsk økologisk ekstra jomfruolivenolie
- Saft og skal fra 1/4 citron
Opskrift:
Skyl quinoaen grundigt og kog i dobbelt så meget vand i ca 15 min. Lad dem trække under låg i 5 minutter.
Kom krydderierne og hasselnødderne i en blender og kør et par omgange til nødderne er hakket til groft mel.
Hæld nu olivenolien på en varm pande og tilsæt nøddeblandingen. Rist i ca. 5 minutter til nødderne begynder at blive gyldne. Rør undervejs så de ikke brænder på.
Vend de ristede nødder og krydderier sammen med quinoaen, og smag til med salt, citronsaft- og skal og evt. lidt mere olivenolie.
Tip om Colombani.dk: Du kan købe en verdensklasse økologisk ekstra jomfruolivenolie via vores webshop, hvis du ønsker en høj kvalitet til rimelige priser. Læs mere om vores olivenolie her. De varmeste hilsner, Natascha & Jesper Gyldendahl Colombani