Menu
Kurv 0

Marcipanæg

Hjemmelavede marcipan æg med økologiske mandler

Her får du opskriften på henholdsvis orangeæg og lakridsæg. Men det er i virkeligheden kun fantasien der sætter grænser for hvad du kan blande i marcipanæggene. Du kan fx fylde æggene med nougat, hakkede eller hele nødder, brændte mandler eller hvad du nu bedst kan lide. Derefter kan du lege med forskellige slags chokoladeovertræk og pynt, så du får de fineste påskeæg, der pynter på ethvert påskebord. Der bliver ca. 8-10 æg af hver opskrift.

Opskrift:

Orangeæg:

  • 300 g hjemmelavet marcipan
  • Skallen fra 2 økologiske appelsiner
  • 2 spsk hakkede valnødder eller hasselnødder
  • Ca. en halv plade chokolade
  • Pynt: fx hakkede nødder, frysetørret hindbær, kokosmel, lakridspulver etc. etc.

Ælt alle ingredienser (på nær chokoladen) godt ind i marcipanen. Hvis det ikke hænger nok sammen, kan du evt. tilføje et par dråber appelsinsaft. Herefter formes æggene og lægges på en bagerist med bagepapir nedenunder. Smelt chokoladen i et vandbad og dyp æggene i chokoladen. Læg dem tilbage på bageristen og drys med forskelligt pynt. 

Lakridsæg:

  • 300 g hjemmelavet marcipan
  • Lakridspulver
  • Ca. en halv plade chokolade
  • Pynt: fx hakkede nødder, frysetørret hindbær, kokosmel, lakridspulver etc. etc.

Ælt lakridspulveret godt ind i marcipanen. Smag dig frem til det smager så kraftigt som du vil have det. Her hos os skal der ret meget lakridspulver til, før det smager kraftigt nok af lakrids. Herefter formes æggene og lægges på en bagerist med bagepapir nedenunder. Smelt chokoladen i et vandbad og dyp æggene i chokoladen. Læg dem tilbage på bageristen og drys med forskelligt pynt. 

 

* * * 

Tip: Sørg for at temperere chokoladen, så den bliver sprød og knasende. Hvis du ikke har et termometer, kan det gøres ved at smelte 3/4 dele af chokoladen i et vandbad under konstant omrøring. Vandet må endelig ikke koge, mens du rører rundt, da dampen kan ødelægge chokoladen. Tag den smeltede chokolade op af vandbadet og rør den sidste fjerdedel af chokoladen i lidt ad gangen. Hvis det hele ikke smelter, kan du lune det en lille smule i vandbadet.


← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Tip om Colombani.dk:
Du kan købe en verdensklasse økologisk ekstra jomfruolivenolie via vores webshop, hvis du ønsker en høj kvalitet til rimelige priser. Læs mere om vores olivenolie her.

De varmeste hilsner,
Natascha & Jesper
Gyldendahl Colombani