Menu
Kurv 0

Risotto med svampe

Vegansk risotto

Denne opskrift er lånt fra Michala Kramers skønne madblog Micadeli.com

En klassisk og nem vegansk risotto med svampe og persille. Den gode olivenolie spiller en helt afgørende rolle for resultatet af en blød og cremet risotto.

Ingredienser:

  • 250 g svampe (champignon, portobello eller østershatte)
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 200g risottoris (Arborrio ris)
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • ½ dl hvidvin eller æblecidereddike
  • 1 dl god ekstra jomfruolivenolie
  • Pynt: Frisk persille eller timian

Opskrift:

Start med at hakke svampene i tern. Hæld olie på en pande og rist svampene ved jævn varme under let omrøring. De skal blive gyldne men ikke for mørke. De lune svampe hældes i en skål og stilles til side til senere.

Hak løget fint og pres hvidløget og hæld op i samme gryde sammen med en god mængde olivenolie til det lige dækker løgene og lad simre et minuts tid.

Hæld risene op i gryden og rist i et par minutter til de begynder at blive lidt klare i farven. Tilføj herefter hvidvin (eller æblecidereddike hvis den skal være børnevenlig) og lad det koge ind i risene. Risene må ikke klistre sig fast i bunden af gryden, så rør med jævne mellemrum.

Skru ned for blusset og tilsæt den varme bouillon lidt efter lidt, mens du rører godt rundt. Gør det langsomt, det tager omkring 15-20 minutter. Bagefter vil du have en god og fast konsistens.

Tilsæt halvdelen af svampene i gryden og rør rundt sammen med 1 dl olivenolie. Smag til med salt og peber. Server risottoen varm og pynt med de sidste stegte svampe på toppen sammen med persille eller timian.

----

Du kan finde mange flere opskrifter med olivenolie i vores bog 'En passion for olivenolie' som du kan købe her: En passion for olivenolie


Del dette indlæg← Ældre indlæg

Tip om Colombani.dk:
Du kan købe en verdensklasse økologisk ekstra jomfruolivenolie via vores webshop, hvis du ønsker en høj kvalitet til rimelige priser.

De varmeste hilsner,
Natascha Colombani &
Jesper Gyldendahl Christensen