Focaccia
Ingredienser:
- 4 dl lunkent vand
- 1,5 tsk havsalt
- 25 g gær
- 250 g durummel
- 300 g hvedemel
- 3 kviste frisk rosmarin
- ½ dl økologisk ekstra jomfruolivenolie
Opskrift:
Bland vand, gær og salt i en skål. Rør rundt til gæret er helt opløst. Tilsæt 1 spsk. olivenolie og bland herefter melet i lidt efter lidt. Dejen skal være klistret, men ikke våd. Lad dejen hæve tildækket i ca 1 time.
Smør en bradepande med olivenolie. Hæld forsigtigt dejen ud i bradepanden og lad den hæve yderligere en halv time.
Tænd ovnen på 230°. Smør overfladen af brødet med olivenolie og prik nogle dybe huller ned i dejen med gode mellemrum. Drys med salt og rosmarin og bag herefter brødet i ca 25-30 minutter – til det er gyldent og sprødt på overfladen. Lad brødet køle på en bagerist.
- Tags: Økologisk olivenolie
Tip om Colombani.dk: Du kan købe en verdensklasse økologisk ekstra jomfruolivenolie via vores webshop, hvis du ønsker en høj kvalitet til rimelige priser. Læs mere om vores olivenolie her. De varmeste hilsner, Natascha & Jesper Gyldendahl Colombani