Menu
Kurv 0

Baba ganoush (auberginedip)

Baba ganoush

Baba Ganoush er en herlig mellemøstlig ret lavet af bagte auberginer. Den egner sig perfekt som dip til grøntsagsstænger, smurt på et godt brød eller som spread i en sandwich.

Ingredienser:

Opskrift:

Forvarm din ovn til 200 grader varmluft. 

Halver auberginerne på langs, hæld lidt olivenolie ud over skærefladen og drys godt med salt. Læg nu de 4 halve auberginer på en bageplade med bagepapir, med skærefladen ned af. 

Bag auberginerne i ovnen i ca 30 minutter til de er godt møre og bløde. 

Lad dem køle lidt og skrab derefter kødet ud i en skål. Undgå at få stilk og skræl med. Tilsæt 1 spsk tahin, 1 grofthakket fed hvidløg, 1 spsk æblercidereddike, 1/2 tsk salt og ca. 1/2 dl olivenolie. 

Blend det hele sammen til du har en cremet og ensartet masse. 

Smag til og servér dryppet med masser af olivenolie, lidt mynte eller persille og pinjekerner. Dippen er lækker sammen med ristet brød, til pitabrød eller til friske grøntsagsstænger.


← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Tip om Colombani.dk:
Du kan købe en verdensklasse økologisk ekstra jomfruolivenolie via vores webshop, hvis du ønsker en høj kvalitet til rimelige priser. Læs mere om vores olivenolie her.

De varmeste hilsner,
Natascha & Jesper
Gyldendahl Colombani