Menu
Kurv 0

Jordbær med mandler og kanel

Jordbær med mandler og kanel

Denne simple og lækre hjemmelavede morgenmad er altid en favorit hjemme hos os. Vi elsker kombinationen af bær, nødder og kanel. Det er nemt at lave og smager himmelsk. 

Vi får virkelig mange jordbær fra vores egen køkkenhave, som vi nyder at spise til morgenmad. Nogle år høster vi mellem 30-40 kg jordbær, som vi fryser ned til vinteren. Vi laver derfor ofte endnu større portioner end nedenstående, så vi har morgenmad til flere dage i træk. 

Ingredienser:

Opskrift:

Optø jordbærrene i en skål, så saften kan løbe fra, fx natten over. Hæld saften i et glas eller kande. Vi drikker normalt jordbærsaften rent ved siden af. Blend kort jordbærrene i en blender, så det bliver til en samlet grød. 

Forvarm din ovn på 150 grader uden varmluft. 

Hak mandler og valnødder. Hvis du bruger en mini-hakker, så bliver nødderne mere finthakkede, end hvis du hakker dem i hånden. Vi kan bedst lide dem mere grovhakket, men det går hurtigst med en mini-hakker. 

Hæld de hakkede mandler og valnødder, samt kokosflager og kanel på en bradepande med bagepapir. Bland råvarerne og fordel dem jævnt på hele bradepanden. Rist dem i den forvarmede ovn ved 150 grader i 10 minutter. Glæd dig til den dejlige duft af kanel breder sig i dit køkken. 

Lad blandingen afkøle, og servér de blendede jordbær med de ristede nødder og evt. med nogle friske blåbær ovenpå. Nemt og lækkert. 

 Jordbær fra haven

Related Posts

 • Mandelpandekager
  Mandelpandekager

  Disse mandelpandekager er en ny favorit til morgenmaden i weekenden. Vi har valgt helt at undlade sukker i opskriften...

 • Rabarbertærte
  Rabarbertærte

  Ingredienser: Tærtedej: 300 g mel 75 g rørsukker 200 g blødt smør Fyld: 50 g økologiske mandler 350 g rabarber 15...

 • Koldskålscrunch med mandler
  Koldskålscrunch med mandler

  Der findes intet så godt som en kølig skål koldskål på en varm sommerdag. Men er du træt af de sædvanlige kammerjunke...


← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Tip om Colombani.dk:
Du kan købe en verdensklasse økologisk ekstra jomfruolivenolie via vores webshop, hvis du ønsker en høj kvalitet til rimelige priser. Læs mere om vores olivenolie her.

De varmeste hilsner,
Natascha & Jesper
Gyldendahl Colombani