Quinoasalat med bagt broccoli
Ingredienser:
- 2 dl quinoa
- 1 broccoli
- 2 spsk økologisk ekstra jomfruolivenolie
- 1 håndfuld økologiske mandler
- 1 fed hvidløg (kan udelades)
- 1/2 citron
- Salt og peber
Opskrift
Varm ovnen op til 200 grader. Skær broccolien i mindre mundrette stykker. Vend broccolien i en skål med 1-2 spsk olivenolie og salt og peber. Fordel broccolien på en bageplade og bag i 10-15 minutter. Skyl quinoaen godt og kog i 4 dl vand i ca. 10-15 minutter. Lad stå under låg i ca. 5 minutter, efter at det eventuelt overskydende vand er hældt fra. Rist mandlerne på en tør pande med en lille smule salt til de er sprøde. Quinoa og broccoli vendes sammen med et presset fed hvidløg og toppes med de ristede mandler, lidt økologisk olivenolie og citronsaft.
Opskriften kan varieres med alle de grøntsager du lige har ved hånden, og retten smager skønt både kold og varm.
Tip om Colombani.dk: Du kan købe en verdensklasse økologisk ekstra jomfruolivenolie via vores webshop, hvis du ønsker en høj kvalitet til rimelige priser. Læs mere om vores olivenolie her. De varmeste hilsner, Natascha & Jesper Gyldendahl Colombani