Cremet græskarsuppe
En skøn og cremet græskarsuppe til en kold efterårsdag
Ingredienser:
- 1 hokkaidogræskar
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk økologisk ekstra jomfruolivenolie
- ½ tsk spidskommen
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 1 håndfuld græskarkerner
- Saft af ½ citron
- Havsalt og friskkværnet peber
Opskrift:
Rens græskarret og skær det i mellemstore stykker. Skrællen kan beholdes på, den bliver helt mør når den koges. Løget hakkes i grove tern og svitses i olivenolie til de er blanke. Græskartern og hvidløg tilsættes sammen med krydderier. Rør rundt et par minutter og hæld derefter grøntsagsbouillon på. Lad simre i ca. 20 minutter. Blend suppen og smag til med citronsaft, salt og peber. Hæld lidt olivenolie henover suppen og drys en lille håndfuld ristede græskarkerner henover.