Menu
Kurv 0

Bagt blomkål

Bagt blomkål

 Ingredienser:

Opskrift:

Varm din ovn op til 200 grader. 

Hæld en god sjat olivenolie i bunden af en støbejernsgryde, stegeso eller hvad du nu har til rådighed. 

Rens blomkålet og skær lidt af stokken af så det kan stå selv. Placér det i gryden og hæld endnu en lille smule olivenolie henover blomkålet. Drys med salt og sæt gryden i ovnen i 20 minutter uden låg. 

Efter 20 minutter, lægger du låget på gryden og lader blomkålet bage videre i yderligere 25 minutter. 

Imens kan du lave din senneps-abrikosvinaigrette. Snit de tørrede abrikoser groft og kom dem herefter i en blender og blend det til små stykker. Tilsæt herefter sennep, olivenolie og balsamicoeddike og blend  det hele sammen til det har en god, homogen konsistens. Smag til med salt og tilpas konsistensen med koldt vand, mens du blender ved høj hastighed. 

Server det bagte blomkål helt eller i skiver og drys ristede hasselnødder og lidt olivenolie henover. 


← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Tip om Colombani.dk:
Du kan købe en verdensklasse økologisk ekstra jomfruolivenolie via vores webshop, hvis du ønsker en høj kvalitet til rimelige priser. Læs mere om vores olivenolie her.

De varmeste hilsner,
Natascha & Jesper
Gyldendahl Colombani