Menu
Kurv 0

Bagt græskar

Bagt græskar

Ingredienser:

Opskrift:

Start med at tænde din ovn på 150 grader. Kom valnødderne i et ovnfast fad og rist dem i ca. 5 minutter til de bliver let gyldne og sprøde. Lad valnødderne køle af og skru ovnen op til 200 grader.

Rens græskaret og skær det ud i ca. 8 store stykker. Kom stykkerne på en bradepande og hæld en god portion olivenolie og salt henover. 

Sæt bradepanden i ovnen i ca 35 min, til græskarstykkerne er godt bagte og gerne med en lille stegeoverflade. 

Imens kan du pille skalotteløgene og skære dem i grove skiver på 1/2 cm. Kom ca 1/2 dl olivenolie i en lille gryde, skru op for varmen og kom løgene i gryden, når olien er godt varm. Steg løgene under omrøring indtil de er klare i farven og tilsæt derpå 2 spsk sherryeddike, og lad det koge ind. Lad løgene stå under låg ved svag varme i ca. 10 min tid og sluk herefter. 

Kom de bagte stykker græskar på et fad og drys de ristede valnødder, løg og lidt frisk basilikum henover. Slut af med et par dråber frisk olivenolie og lidt flagesalt.

Velbekomme.

 


← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Tip om Colombani.dk:
Du kan købe en verdensklasse økologisk ekstra jomfruolivenolie via vores webshop, hvis du ønsker en høj kvalitet til rimelige priser. Læs mere om vores olivenolie her.

De varmeste hilsner,
Natascha & Jesper
Gyldendahl Colombani