Romesco sauce
Romesco sauce er en smagfuld dip, som laves på peberfrugter og tomater. Saucen smager skønt, hvad end du vælger at bruge den i en sandwich eller serverer den sammen med grillretter, stegte grøntsager eller til tapas. Saucen kan også sagtens bruges som en pastasauce toppet med friske krydderurter.
Ingredienser:
- 3 peberfrugter
- 2 modne tomater
- 100 g økologiske mandler
- 1 fed hvidløg
- ½ tsk økologisk paprika
- ½ tsk økologiske chiliflager
- 1 spsk økologisk sherryeddike
- 1 dl økologisk ekstra jomfruolivenolie
- Salt og peber
- En lille håndfuld persille
Sæt ovnen på grill ved 200 grader.
Læg de hele peberfrugter på en bageplade og bag dem i cirka 20 minutter. Vend dem undervejs, så de bliver bagt hele vejen rundt. Når skindet på peberfrugterne begynder at blive sort, skal de tages ud af ovnen.
Dæk peberfrugterne med et viskestykke og lad dem køle ned. Efter et par minutter kan du nemt pille skindet af.
Rist mandlerne på en pande til de er let gyldne. Halvér peberfrugterne og fjern stilk og kerner.
Skær peberfrugterne i grove stykker og kom dem i blenderen sammen med de øvrige ingredienser. Smag til med salt og peber.
Tip om Colombani.dk: Du kan købe en verdensklasse økologisk ekstra jomfruolivenolie via vores webshop, hvis du ønsker en høj kvalitet til rimelige priser. Læs mere om vores olivenolie her. De varmeste hilsner, Natascha & Jesper Gyldendahl Colombani