Svenske fastelavnsboller med marcipan og flødeskum
De svenske fastelavnsboller kaldes 'Semlor' og er kendetegnet ved at bollerne udhules og fyldes med marcipan og flødeskum.
Ingredienser:
- 25 g gær
- 75 g smør
- 2,5 dl mandelmælk (komælk eller anden plantemælk kan også bruges)
- 1/2 dl sukker
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk kardemomme
- 7 dl hvedemel
- 1 æg til pensling
Til fyldet:
- 200 gram marcipan
- 1 dl mandelmælk (komælk eller anden plantemælk kan også bruges)
- 2 dl piskefløde
Opskrift:
Start med at smelte smørret i en gryde. Hæld mandelmælken i gryden og varm op til den er lunken. Sluk for varmen og opløs gæret i blandingen. Tilsæt sukker, salt og kardemomme og bland derefter melet i lidt efter lidt til du får en blød og smidig dej. Lad dejen hæve et lunt sted i 40 minutter. Herefter rulles dejen til 12-14 runde boller som lægges på en bageplade. Lad hæve i yderligere 30 minutter. Bollerne pensles med æg og bages i en forvarmet ovn (ikke varmluft) ved 210 grader i 5-10 minutter. Lad bollerne køle af på en bagerist.
Når bollerne er kølet af skærer du et lille låg af hver bolle. Grav nu forsigtigt lidt af indmaden ud af bollerne med en ske eller gaffel. Indmaden smuldres i en skål, så det bliver til semi-grove brødkrummer. Riv nu marcipanen på et rivejern og bland det i skålen sammen med brødkrummerne. Hæld mælken i og bland det sammen til en fast masse. Fordel massen i de udhulede boller og pisk fløden til flødeskum. Sprøjt flødeskummet på bollerne med en sprøjtepose og læg derefter lågene på toppen. Drys til sidst med et fint lag flormelis og server de lækre fastelavnsboller sammen med en god kop varm kakao eller kaffe. God appetit :)
- Tags: Mandelmælk, Økologiske mandler
Tip om Colombani.dk: Du kan købe en verdensklasse økologisk ekstra jomfruolivenolie via vores webshop, hvis du ønsker en høj kvalitet til rimelige priser. Læs mere om vores olivenolie her. De varmeste hilsner, Natascha & Jesper Gyldendahl Colombani