Chokoladekage med mandelmel
Denne opskrift gør op med myten om, at man ikke kan bruge en frisk og god økologisk olivenolie til at bage med. Du kan faktisk slet ikke smage olivenolien, men olien giver kagen en dejlig blød og svampet konsistens.
Ingredienser:
- 375 gram mandelmel
- 90 gram kakao
- 2 dl økologisk ekstra jomfru olivenolie
- 2 dl mandelmælk
- 2 dl ahornsirup eller honning
- 2 tsk bagepulver
- 4 æg
Opskrift:
Varm din ovn op til 160 grader, mens du blander ingredienserne.
Bland mandelmel, kakao og bagepulver. Tilføj derefter økologisk olivenolie, mandelmælk, ahornsirup og æg. Pisk grundigt alle ingredienserne ved håndkraft med en grydeske. Dejen skal være rimelig lind og flydende. Hæld hele dejen over i en rund bageform, som er cirka 20-30 cm i diameter. Du kan evt. smøre din bageform med smør eller bruge bagepapir i din form. Bag kagen i 55-60 minutter ved 160 grader. Kagen må gerne være lidt blød indeni, når den er færdig. Du kan efterfølgende lave en glasur med kakao og flormelis, imens kagen køler lidt af.
Når chokoladekagen er varm, så smager den fantastisk med kold bananis og friske jordbær.
Tip om Colombani.dk: Du kan købe en verdensklasse økologisk ekstra jomfruolivenolie via vores webshop, hvis du ønsker en høj kvalitet til rimelige priser. Læs mere om vores olivenolie her. De varmeste hilsner, Natascha & Jesper Gyldendahl Colombani