Menu
Kurv 0

Pitabrød

Hjemmelavet pitabrød

Hvis man først har prøvet at lave og smage sine egne pitabrød, så gider man ikke andet. Det er utrolig nemt og lækkert. Det er også vildt fascinerende at se sine egne pitabrød puste sig selv op til et flot brød med et stort hulrum til en masse godt fyld. 

Ingredienser:

  • 200 gram fuldkornsspeltmel 
  • 250 gram sigtet speltmel
  • 3 dl liter vand
  • 15 gram gær 
  • 1 tsk Læsø Sydesalt

Opskrift:

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt mel og salt. Brug en røremaskine til at ælte dejen godt igennem, hvis du ønsker det bedste resultat. Når dejen er æltet godt og blevet smidig, så stil den til at hæve i ca. 45-60 minutter. 

Lav 10 boller af dejen. Rul hver enkelt bolle ud i ca. 3 mm's tykkelse med en kagerulle, så de passer nogenlunde med størrelsen af et pitabrød eller lidt større. Jo flottere og jo mere ens, du kan rulle dem ud, jo bedre og pænere "puster" de sig selv op, når de bliver bagt. 

Læg dine pitabrød på en bageplade med bagepapir, hvorefter de skal efterhæve ca. 10-15 minutter. Bag pitabrødene ved 225 grader midt i ovnen i ca. 7-10 minutter. 

Idéer til fyld: 

Baba Ganoush

Tabbouleh (Quinoasalat)

Persillepesto

Ærtepesto

Sennepsvinaigrette


← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Tip om Colombani.dk:
Du kan købe en verdensklasse økologisk ekstra jomfruolivenolie via vores webshop, hvis du ønsker en høj kvalitet til rimelige priser. Læs mere om vores olivenolie her.

De varmeste hilsner,
Natascha & Jesper
Gyldendahl Colombani